NEPREGLEDNOST pešačkih prelaza u KRAMEROVOJ ulici zbog parkinga

By Rubrika: Kritike, Kula Objavljeno: 19. oktobra 2017. Pregleda: 204

KULA – Zabrinuti građani Kule su nam poslali ovu kritiku, koja se odnosi na lošu bezbednost u ulici Josipa Kramera u Kuli, na potezu od semafora do mosta. Više o tome pročitajte u njihovom komentaru, koji prenosimo u integralnom obliku.

Ozbiljno upozorenje nadležnima za bezbednost učesnika u saobraćaju, kako motorizovanih tako i pešaka.

Ulica Josipa Kramera, od semafora do mosta je nedavno uređena i popravljena i sve pohvale za to. Ono što je novonastali problem je ostavljeni parking. Od parkiranih automobila su nepregledni pešački prelazi, što je strašno i opasno, pogotovu za decu, zatim mimoilaženje auta – pa još ako neko ulazi ili izlazi iz parkiranog auta, zatim samo parkiranje iz suprotnog smera.

Sve to užasno ugrožava i zabrinjava. Leto u Kuli je bilo traumatično ako ste se „slučajno“sa decom uputili u šetnju, uživanje i sladoled.

Popularni Korzo je trebao to i da ostane – mesto za šetnju, viđanje i druženje.

Apel nadležnima – učinite nešto za našu bezbednost, uklonite parking sa Kramerove. Odmah preko mosta ima mnogo mesta za parkiranje, a to je pet koraka dalje.

S poštovanjem,
Zabrinuti građani

Napiši komentar

KAKVA GLUPOST !!! Nigde u okolini pa i u većim gradovima NEMA ŠIRU pešačku zonu od te o kojoj govorite.Problem je u tome što tu pešačku z0nu koriste BICIKLISTI I MOTORISTI a POLICIJA to toleriše. Što se tiče autoparkinga,on apsolutno neometa pešake,čak je deo pešačke zone mogao da se koristi za širi parking.Slažem se da bi najbolje bilo da se parking premesti na južnu obalu kanala a da taj deo Kramerove ulice bude (od Lenjinove do mosta) bude zatvoren za automobile, od npr.18-24 h.

Auto parking je najveća opasnost, potpuno se slažem da je opsno i šetati i voziti tim delom ulice. Kula ima tu jednu uličicu za šetanje a ona je pretvorena u parkiralište. Sramota.

Problem nastaje samo kod pesackih prelaza i to na potezu od poste do zito backe. A,najnepregledniji pesacki prelaz je kod kladionice max bet jer se od auta koji je parkiran odma do pesackog ne vidi apsolutno ni jedan pesak koji stoji ili je vec zapoceo prelazenje istog sto i jeste najveci problem kako za pesake tako i za vozace.

wpDiscuz