(FOTO) JAVAŠLUK u strogom CENTRU KULE pored Ideje

By Rubrika: Kritike, Kula Objavljeno: 7. oktobra 2017. Pregleda: 389

KULA – Zabrinuti sugrađani, stanovnici ulaza zgrade u ulici V. Vlahovića u Kuli poslali su nam slike sa opisom problematične situacije, tj. zatečenog stanja pored prodavnice Ideje u Kuli (pored mosta). Kao što ćete videti na slikama, niko ne brine o smeću, ambroziji, narkomaniji, itd… Njihove komentare prenosimo u celosti.
U strogom centru Kule, pored prodavnice Ideje nagomilani su problemi koje niko ne rešava.

Pre svega u zgradi bivšeg karate kluba spavaju i vrše nuždu čopori pasa lutalica. Smeće koje se nalazi u toj nezavršenoj zgradi je svojevrsni izvor zaraze. A neverovatno je da Idejini kamioni tu svakodnevno donose svežu hranu i namirnice. Njima ne smeta to smeće, ni beton koji su razvalili dugogodišnjom upotrebom ulaza u magacin radnje.

Crpna stanica koja je u nadležnosti Komunalca zarasla je u korov i ambroziju. Ona je takođe puna smeća i predstavlja divlju deponiju u centru grada. Na istoj lokaciji stoji potpuno suvo i trulo drvo čije granje pada po putu i na prolaznike, čim dune malo jači vetar. Prolaz prema kanalu je ružan, blatnjav i neugledan.

Tri i po kontejnera dele se na veliki broj ulaza i Idejin drakstor, pa nije ni čudo što su uvek prepuni smeća, ali je neverovatno da Komunalac ne odnosi to smeće, niti povećava broj raspoloživih kontejnera. Da ne komentarišemo prolaznike koji iz okolnih kuća tu bacaju smeće. Sve to je nama stanarima najbližih ulaza praktično pod nosom, a smrdi nesnosno.

O smeću koje je izvađeno iz kanala, a sada stoji zaraslo u korov, ne treba ni da pričamo. Nemar svih nadležnih službi i različitih javnih preduzeća je neverovatan.

„Prelepi centar Kule“ na ćošku ulica Veljka Vlahovića i Žarka Zrenjanina. Pa kad sređuju Kulu, mogli bi i ovaj deo da srede. Nama stanovnicima obližnjih ulaza je svejedno da li te probleme rešavaju nadležna preduzeća i službe ili političke partije koje se vidim hvale akcijama čišćenja u centru Kule. Samo rešite ove probleme!

Zabrinuti sugrađani

 

Napiši komentar

Sta se desava sa tom karate salom, upaljena … izgorela i jedini prvoligaski klub u opstini nema svoju salu za vezbanje. Izgradjena do pola i stoji godinama a sada sluzi kao deponija za smece i azil za pse. Da li bi to trebalo zavrsiti i obezbediti karatistima salu gde ce moci da treniraju i kupe potrebne rekvizite u svoju salu.

Postovani Borise, ne, nebi trebalo. Treba rascistiti i osloboditi prostor za zelenilo, sedenje i relaksaciju ljudi kraj obale. Treba negde biti i malo ciste, zelene povrsine. Mesta za karate salu i sl aktivnosti treba naci negde drugde. Ipak je ovo tik uz obalu i prirodno je da bude deo prirode, a ne izgradjena povrsina.

wpDiscuz